verslag Race of the Champions

Verslag Race of the Champions 2013

Van 11 tot en met 13 oktober organiseerde Ducati Club Nederland de traditionele seizoensfinale op het TT circuit. De Race of the Champions werd onder wisselende omstandigheden afgewerkt. Voor SWPN  / Stichting Zorgeloos kind coureurs Frank Brouwer en Lennart van Houwelingen werd het een druk weekend met 2 races op de zondag.

Op vrijdag hadden beide heren de mogelijkheid om tijdens de twee vrije trainingen kennis te maken met een natte ondergrond op het TT circuit. Zowel Brouwer als van Houwelingen reden maar enkele ronden om het gevoel te krijgen met de Dunlop regenbanden. Voor Frank was het de eerste keer dat hij weer op de Yamaha stapte na zijn polsbreuk die hij opliep tijdens een eerdere race dit seizoen. Frank gaf aan dat hij erg veel hinder ondervond van zijn pols en dat het een lastig weekend zou worden.

Foto: Ad Kievit, wegraceinfo.nl

Op zaterdagochtend waren de omstandigheden weliswaar beter dan tijdens de vrijdag, maar het circuit was tijdens de eerste kwalificatie nog wel volledig nat. Frank mocht het spits afbijten en had het zichtbaar erg lastig. Uiteindelijk noteerde hij een 21e tijd op de voorlopige startopstelling. De berichten voor de tweede training waren iets beter dus de Yamaha coureur hoopte op een verbetering van tijd en positie later op de dag. Tijdens de tweede training kwam er een droog spoor op het asfalt en daardoor gingen de tijden snel naar beneden. Frank verbeterde zijn tijd iets maar een verbetering van positie zat er niet in. Na enkele ronden gereden te hebben begon het wederom harder te regenen en kwamen alle coureurs binnen. Een 21e startplaats was zodoende het deel van de Liendenaar.

Race 1 Supersport:

De start van Frank was redelijk maar na enkele ronden was wel duidelijk dat het een gevecht was tussen man en machine en zeker geen gevecht tussen coureurs. In de staart van het veld knokte Brouwer voor de laatste ONK punten maar na 14 lange en enorm zware ronden eindigde hij op een 16e plaats, net buiten de punten dus. Voor de inzet en de vechtlust had hij zeker punten verdiend!

Race 2 Supersport:

Het was slechts een paar graden warmer als tijdens race 1, maar er stond nog altijd erg veel wind op het TT circuit tijdens race 2 van de Dutch Supersportklasse. Frank wilde deze laatste race van het jaar rijden, maar het werd waarschijnlijk de pijnlijkste race uit zijn carrière. De start was naar omstandigheden aardig, maar daarna werd het een eenzame wedstrijd voor de Liendenaar. Door het uitvallen van een aantal rijders leek hij richting te punten te kunnen komen en daarom bleef Brouwer rijden. Na 14 zware ronden bleek het niet weer net niet genoeg te zijn voor punten en met een 17e plaats werd de laatste race van het eerste seizoen bij SWPN afgesloten door Frank Brouwer.

Frank Brouwer, Dutch Supersport #33: “Afgelopen weken was het hard werken om een start mogelijk te maken. Na een bezoek aan het ziekenhuis mocht gips er eerder af en heb ik besloten mee te doen aan de Race of the Champions. Vrijdag verliep de natte training en kon ik de aansluiting vinden bij overige deelnemers. De omstandigheden op zaterdag waren veel moeilijker, halfnatte omstandigheden werkten niet mee  aan de conditie van de pols. Ik kon geen vuist maken met een 21 startplek als teleurstellend resultaat. Zondag volgden twee loodzware races, het was te veel van het goede, het was onmogelijk om te doen met de motor wat ik wilde. Gedurende de races verloor ik steeds meer kracht in de pols en kon ik geen goede rondetijden meer noteren en eindigde ik tweemaal net buiten de punten. Helaas geen goede resultaten maar wel rijdend afgesloten!"