aankondiging Race of the Champions

Race of the Champions 2013

Na een druk jaar zal het Open Nederlands Kampioenschap wegrace na komend weekend ten einde zijn. De afsluiter van 2013, de Race of the Champions, wordt op 12 en 13 oktober verreden op het TT circuit te Assen. Voor SWPN/Stichting Zorgeloos Kind rijders Lennart van Houwelingen en Frank Brouwer begon het raceseizoen in Spanje en nu, ruim een half jaar later, is de winterstop alweer in aantocht.

Lennart van Houwelingen presteerde tijdens de British Superbikes in Assen uitstekend, als hij geen jumpstart had veroorzaakt, zou hij op het podium beland zijn. Voor het laatste raceweekend dit jaar heeft hij 2 kansen om dit deze maal wèl te bewerkstelligen. Lennart zelf heeft het volste vertrouwen in een goede afsluiting van het seizoen, de rondetijden tijdens het BSB weekend waren geweldig en de benodigde snelheid heeft de snelle BMW zeker aan boord.

Teamgenoot Frank Brouwer moest door een blessure aan zijn pols lijdzaam toezien dat de Supersportklasse zonder hem van start ging tijdens de vorige wedstrijd. De Yamaha is inmiddels weer opgebouwd en Frank is verlost van het gips om zijn linkerpols. Alle ingrediënten zijn aanwezig om het seizoen, wat tot dusver achterblijft bij de verwachtingen van de sympathieke Liendenaar, goed af te sluiten. Gelukkig voor Brouwer staan er op de vrijdag voor het raceweekend nog vrije trainingen gepland op het Asser asfalt, waardoor hij weer in het benodigde “raceritme” kan komen.

Het tijdschema is hier te vinden:

 

http://www.racesport.nl/Portals/0/PDF_results/DCN-ROC.pdf