Verslag Spa Francorchamps 11 augustus

Slechts een week na de Gamma Racing day stonden de volgende twee wedstrijden al op de kalender. Op het circuit Spa Francorchamps in de Ardennen werd gestreden om ONK punten voor zowel de  Dutch Supersport als Superbike klasse.

Op de vrijdag trainden SWPN coureurs Frank Brouwer en Lennart van Houwelingen op het lange en technische circuit. Met deze ervaring op zak was het eenvoudiger om tijdens de kwalificaties op zaterdag meteen goed voor de dag te komen. Frank trainde naar een voorlopige 9e startplaats in de eerste kwalificatie, in de tweede kwalificatie verbeterde hij zijn tijd en in tegenstelling tot veel collega coureurs reed hij zijn ronden alleen en deed dat zeer constant. Desondanks wist Ron Looijesteijn een iets snellere tijd dan Frank te realiseren en dat betekende dat Frank beide races vanaf plaats 10 mocht starten.

Frank startte redelijk maar kwam in het gedrang in de eerste bocht en moest diverse coureurs voorbij laten en keek meteen tegen een achsterstand op de leiders aan.  Bij de eerste doorkomst lag hij rond de 8e plek maar gedurende de wedstrijd kwam hij in een groep terecht welke vochten om een 6e plaats. Frank moest lijdzaam toezien hoe hij naarmate de wedstrijd vorderde posities verloor en na 10 ronden wedstrijd kwam hij als 10e over  de streep.

Foto: Ad Kievit, www.wegraceinfo.nl

Frank mocht zich halverwege de middag opmaken voor zijn tweede race. De start was ronduit slecht, en hij verloor heel veel posities. Net als vorige week reed Frank een sterke openingsronde en wist zich weer terug te knokken naar een 13e positie. De aansluiting met het groepje rijders voor hem werd gevonden en er werd flink gevochten om elke meter asfalt. Op het moment dat de kopgroep richting de chicane voor start en finish kwam werden er rode vlaggen gezwaaid. De herstart over 3 ronden was eindelijk naar behoren en de Liendenaar kwam na de eerste ronde als 10e man over de meet. Twee spannende maar vooral snelle ronden volgden. Brouwer kon er niet meer uithalen dan de 10e plaats, maar na de nulscore van Assen waren de ONK punten meer dan welkom.

Frank Brouwer: “Waar ik voorheen moeite had om succesvol te zijn op dit spectaculaire circuit, begon het raceweekend voor ons deze keer gelijk goed. Tijdens de trainingen wisten we veel vooruitgang te boeken. Een tiende plaats in de kwalificatie was een betere uitgangpositie dan voorgaande races, wat ons dan ook tevreden stemde. De eerste race kende ik een goede start en wist het groepje te leiden wat om plaats zeven tot en met twaalf aan het vechten was. Ik had moeite in de korte bochten, waar ik veel snelheid en tijd verloor. Een uiteindelijke tiende plaats was niet helemaal waarop we gehoopt hadden. In de tweede race, welke in twee delen verreden werd kende ik beide keren geen goede start. Ik verloor dan ook gelijk veel plaatsen. Gedurende de race kon ik mij nog naar voren werken maar het groepje strijdend om de vijfde plaats was niet meer te achterhalen. Al met al kunnen we tevreden zijn met de punten die we mee naar huis nemen en maken we ons vol vertrouwen op voor de volgende race. “