verslag Gamma Racingday

Op zaterdagochtend stonden er 2 kwalificaties gepland voor zowel de Dutch Supersport als de Dutch Superbike klassen. Frank Brouwer kon net als tijdens de trainingen in Zolder enkele weken geleden geen potten breken. Door diverse oorzaken lukt het niet om een snelle ronde te noteren om zo een goede startpositie in de wacht te slepen. In de eerste kwalificatie noteerde Frank de 19e tijd en ondanks een verbetering van een dikke seconde in de tweede kwalificatie verloor hij toch nog een positie en moest hij plaatsnemen middenop de 7e startrij.

Brouwer mocht direct na de Dutch Superbike race aantreden. Na de slechte kwalificaties op de zaterdag was Frank erop gebrand om een wereldstart te maken en meteen richting de subtop te rijden. De start was fenomenaal en in de eerste 300 meter pakte hij minimaal 5 man. De opmars was echter van korte duur. Liggend op een 9e plaats remde hij de Yamaha onderuit in de Geert Timmer bocht maar meer dan een applaus van het publiek leverde deze race niet op. De schade valt gelukkig mee, de deuk in het ego van de Liendenaar zal groter zijn. De wedstrijd werd gewonnen door Kervin Bos voor Davy Thoonen en Raymond Schouten.

 Foto: Ad Kievit, wegraceinfo.nl

Komende vrijdag staat de volgende trainingsdag voor beide SWPN coureurs alweer gepland. Op het circuit Spa Francorchamps zullen op zaterdag 2 kwalificaties en op zondag een tweetal races verreden worden. Voor Frank is het zaak om een geode kwalificatie te rijden en een goede startplek binnen de top 10 te bemachtigen. De wedstrijden zullen ongetwijfeld weer zeer spannend worden!

Frank Brouwer: ”Door de matige startpositie wist ik dat ik een goede start moest maken om nog aanspraak te kunnen maken op een goede klassering. De start was erg goed en ik wist meteen enkele coureurs te passeren, in de eerste ronde wist ik dat tempo goed vol te houden. Bij het ingaan van de GT, aan het einde van de eerste ronde zat ik achter een rijder die het tempo ophield en deze wou ik passeren om de aansluiting bij de groep strijdend om de plaatsen 4 tot en met 10. Hierdoor was ik te gretig bij het insturen en verloor ik het voorwiel en kwam ik ten val. Ik heb geprobeerd mijn weg te vervolgen maar een afgebroken remhendel verhinderde dat. Al met al een weekend om snel te vergeten, op naar Spa Francorchamps. Ik ben erop gebrand om daar een klinkend resultaat neer te zetten!