Verslag Pinksterraces Oss

Foto: Ad Kievit - www.wegraceinfo.nl

Een week na de openingswedstrijd in Hengelo reisde het SWPN team af naar het Brabantse circuit van Oss. Een gelegenheidscircuit op het industrieterrein ‘Paalgraven’ waar jaarlijks de Pinksterraces verreden worden. Er moest nog wel wat werk verzet worden om de in Hengelo opgelopen schade te herstellen, maar daar is het team in geslaagd.

Vroeg op de zondagochtend stond er een korte vrije training op het programma, om de coureurs kennis te laten maken met de gewijzigde baan. Ten opzichte van voorgaande jaren werd er een extra chicane aan het circuit toegevoegd. De vrije training verliep voor Brouwer naar wens en gaf direct een goed beeld van de te verbeteren punten.

Tijdens de eerste kwalificatie bood het circuit meer grip dan tijdens de eerste training en daardoor werden de tijden sterk verbeterd. Ook Frank scherpte zijn tijd aan maar was niet geheel tevreden met de motor. De R6 was erg onrustig bij het aanremmen van de vele korte bochten in het Osser circuit. Ook bij het uitkomen kon Brouwer de Yamaha vaak niet in het spoor houden. Werk aan de winkel voor de monteurs dus.

De tweede kwalificatie kon Frank redelijk stabiele rondetijden noteren. Ondanks een verbetering van zijn tijd kon hij niet voorkomen dat hij een positie zakte in het gevecht om een goede startpositie voor de race van maandag. De problemen met de motor waren nog niet verholpen en direct werd er opnieuw gezocht naar een oplossing in de jacht naar tijdswinst.

Op maandagochtend miezerde het vanaf een uur of 8 en daar de warmup training van de Supersportklasse om kwart voor 10 van start ging waren het ‘tricky’omstandigheden voor de rijders in de Dutch Supersport. De 10 minuten durende training was zichtbaar een soort nieuwe kenismaking met het circuit onder deze andere omstandigheden.

Halverwege de middag, vlak voor de start van de race, werd het erg grijs boven het Paalgravencircuit. Af en toe waren er een paar regendruppels waar te nemen, echter niet voldoende om het circuit dusdanig te bevochtigen dat er naar regenbanden gewisseld moest worden. In tegenstelling tot de start in Hengelo kwamen alle heren goed door de eerste bocht . Brouwer kende een goede start van de race maar had direct een gaatje naar het groepje wat vocht om de 3e positie in de race. Ronde na ronde probeerde de Liendenaar het gaatje voor hem te dichten en even leek het erop dat hij hierin succes zou hebben. Halverwege de race begonnen de problemen met het aanremmen van de bochten wederom op te spelen en moest Frank alle zeilen bij zetten om goede rondetijden te blijven rijden. Lijdzaam moest hij toezien hoe een aantal concullega’s hem passeerde. Naarmate de race vorderde werden de problemen steeds groter en had Brouwer zichtbaar moeite om de Yamaha de sporen te geven. Bij het vallen van de vlag van de 16 ronden tellende race werd Frank als 10e afgevlagd. Hiermee was Frank allerminst tevreden.

Frank Brouwer: “Het weekend begon voor ons goed en ik voelde mij direct thuis op het korte stratencircuit van Oss. We hadden gelijk al wel een aantal problemen maar we leken deze steeds beter onder controle te krijgen en ik ging dan ook vol vertrouwen de race in. De start van de race was goed en ik probeerde direct de aansluiting te krijgen bij een groepje wat streed voor de 3e positie. Ik maakte echter een klein foutje en waardoor een klein gaatje onderstond. Eerst leek ik deze wat dicht te kunnen rijden maar halverwege de race begon de motor erg onrustig te worden vanaf het aanremmen van de bochten tot het moment van insturen. Ronde na ronde werd het steeds erger en een 10e plaats is dan een enigszins teleurstellend resultaat. Ik had gehoopt tijdens de race verder naar voren te kunnen rijden maar ik kon dit helaas niet waarmaken. Volgende race weer een nieuwe kans, waar we weer het maximale zullen geven!”

Na de race in Oss moet het team even geduld hebben om opnieuw in actie te komen tijdens een race. De volgende race zal zijn tijdens de welbekende TT van Assen over welgeteld een vijftal weken. We zullen echter niet stilzitten en vele promotionele evenementen staan er de aankomende tijd in agenda. Reden genoeg om Team SWPN te blijven volgen!