verslag Hengelo 11 en 12 mei

Na de afgelaste paasraces werd de winterstop nog langer dan gewenst. Voor SWPN coureur Frank Brouwer was dit absoluut geen nadeel omdat hij tijdens een voorjaarstraining materiële en lichamelijke schade opliep. Na een succesvol verlopen training op het Belgische circuit van Zolder stond op 12 mei dan daadwerkelijk de eerste wedstrijd voor de Dutch Supersportklasse op de kalender. Het stratencircuit de Varsselring nabij het Geldersche Hengelo vormde het decor voor deze eerste krachtmeting.

De eerste training op zaterdagochtend begon onder droge omstandigheden. Nadat de meeste coureurs circa 3 ronden gereden hadden begon het echter de regenen waardoor de tijden niet verbeterd werden. Dit betekende voor Frank  een voorlopige zevende startplaats met nog een training te gaan.

Voorafgaand aan de tweede kwalificatietraining droogde de baan wel op maar door zowel de heren met droogweer- alsmede regenbanden werden de tijden niet verbeterd waardoor Frank vanaf startrij 3 mocht vertrekken.

Op zondagochtend viel er wederom regen waardoor nagenoeg alle Supersport rijders met regenbanden hun laatste training voor de wedstrijd afwerkten. Frank nam geen enkel risico en richtte zich op het verleggen van de grens met de Dunlop regenbanden. Hij sloot de training tevreden af en daarna was het tijd om alles voor te bereiden voor de race die als laatste op deze wedstrijddag gepland stond. Ondertussen knapte het weer op en bijna de hele middag stond de zon aan de hemel.

Na veel vertraging was het rond kwart over 5 tijd voor de wedstrijd. Frank verschalkte meteen Kervin Bos die naast hem getraind stond maar beide coureurs raakten elkaar en kwamen ten val. Frank kon terugkeren naar de pitstraat nadat de rode vlaggen werden gezwaaid, het teken voor een afgebroken wedstrijd.

Foto:  Ad Kievit, www.wegraceinfo.nl

Met het nodige kunst en vliegwerk van monteurs en hulp van collega teams werd de schade aan de Yamaha R6 weer hersteld en kon de herstart over 9 ronden plaatsvinden. Frank startte goed en nadat er wederom enkele heren ten val kwamen in de eerste bocht kwam Frank als 8e man door. Hij reed 2 ronden aftastend rond en verschalkte daarna al snel 2 rijders. Hij viel nog even een plaats  terug naar een 7e stek maar na een gevecht met onder andere Davy Thoonen en een Belgische coureur kwam hij als 6e over de streep met nog 3 ronden te gaan. Tijdens deze ronde begon het weer te regenen en werd er door de wedstrijdleiding wederom een rode vlag getoond. Ditmaal werd er niet opnieuw gestart en daardoor eindigde de Liendenaar op een 6e plaats en naam daarmee 10 punten mee naar huis.

Frank Brouwer:  “Het eerst raceweekend van het seizoen was een absoluut een spraakmakende! Na het wisselvallige weer tijdens de trainingen was het voor de race ‘tasten in het duister’. Ik had een goede start en zag een gaatje aan de buitenkant bij Kervin Bos. Ik wist hem te passeren maar helaas werd hij vanuit de binnenkant klem gezet en raakten we elkaar. Gelukkig kon ik na de crash mijn weg vervolgen en hebben de monteurs in de pitstraat topwerk geleverd om de motor weer gerepareerd te krijgen. De herstart verliep gelukkig zonder problemen. Ik verloor een aantal plekken in de eerste ronde maar wist toen mijn opmars in te zetten. Aangekomen bij de 4e man in de race begon het te regenen en kon ik met mijn gehavende R6 niet doorzetten. Het resultaat is een 6e plaats waar we als team erg tevreden mee mogen zijn! Graag wil ik het team bedanken voor hun inzet evenals de hulp van collegateams om toch te kunnen starten na de crash. De eerste punten zijn binnen, op naar Oss!!”

Veel tijd om de motor weer klaar te maken is er niet, want komend weekend staan de Pinksterraces Oss alweer op het programma. Wederom een stratencircuit wat Frank Brouwer en zijn Ahnendorp Yamaha R6 erg goed ligt. Ook hier liggen de ONK punten dus zeker in het verschiet en SWPN Racing zal er alles aan doen om deze punten in de wacht te slepen.